Fuafuaga o le Ea Fa'a'ele'ele ma le Filifiliga o Meafaigaluega i le Fausiaina o A'oa (2)

2. Fuafuaina o le voluma o le ea e mana'omia mo le fausiaina o alavai

O mea taua e fuafua ai le maualuga o le ea e manaʻomia i le faʻagasologa o le fausiaina o alavai e aofia ai: le numera maualuga o tagata o loʻo galulue i le alavai i le taimi e tasi;le aofa'i aupito maualuga o mea pāpā e fa'aaogaina i le sasaina e tasi: o le saosaoa aupito maualalo o le matagi o lo'o fa'amaoti mai i totonu o le alāvai: o le tafe mai o kasa oona ma leaga e pei o le kesi ma le carbon monoxide, ma le numera o afi afi fa'alotoifale o lo'o fa'aogaina i totonu o le alāvai Faatali.

2.1 Fa'atatau le leo o le ea e tusa ai ma le ea fou e mana'omia e le numera aupito maualuga o tagata o lo'o galulue i le alavai i le taimi e tasi
Q=4N (1)
o fea:
Q - le tele o le ea manaʻomia i totonu o le alavai;m3/min;
4 — Le la'ititi o le ea e tatau ona tu'uina atu i le tagata i le minute;m3/min•tagata
N - Le numera maualuga o tagata i totonu o le alavai i le taimi e tasi (e aofia ai le taʻitaʻia o le fausiaina);tagata.

2.2 Fa'atatau i le aofa'i o mea pāpā
Q=25A (2)
o fea:
25 — Le itiiti ifo o le voluma o le ea e mana'omia i minute ta'itasi e fa'afefe ai le kasa leaga e maua mai i le pa o kilokalama ta'itasi o mea pāpā i lalo ifo o le fa'ataga fa'atagaina i totonu o le taimi fa'apitoa;m3/min•kg.

A - Le maualuga maualuga o mea pāpā e mana'omia mo le pa e tasi, kg.

2.3 Fuafuaina e tusa ai ma le saosaoa aupito maualalo o le matagi o loʻo faʻamaonia i totonu o le alavai

Q≥Vmin•S (3)

o fea:
Vmin le saosaoa aupito maualalo o le matagi ua fa'amaonia i totonu o le alavai;m/min.
S - o le vaega pito i lalo ole vaega ole alavai fau;m2.

2.4 Fuafuaina e tusa ai ma le gaosiga o kasa oona ma leaga (kasa, carbon dioxide, ma isi)

Q=100•q·k (4)

o fea:

100 - O le coefficient na maua e tusa ai ma tulafono faatonutonu (kesi, carbon dioxide e tafe mai le alavai, carbon dioxide concentration e le maualuga atu i le 1%).

q - o le alu ese atoatoa o kasa oona ma leaga i totonu o le alavai, m3/min.E tusa ai ma le tau averesi o fua fa'atatau fuainumera.

k - o le fua fa'atatau o le kasa oona ma leaga o lo'o tafe mai i fafo o le alavai.O le fua faatatau o le maualuga o le voluma fa'afefe i le averesi o le voluma fa'afefe, lea e maua mai i fua fa'atatau tonu.E masani ile va ole 1.5 ma le 2.0.

A maeʻa ona faʻatusatusa e tusa ai ma metotia e fa o loʻo i luga, filifili le tasi e sili atu le tau Q e pei o le tau o le ea e manaʻomia mo le fausiaina o le ea i totonu o le alavai, ma filifili mea e faʻaleleia ai le ea e tusa ai ma lenei tau.E le gata i lea, e tatau ona mafaufau i le numera o masini faʻafefe i totonu ma meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina i totonu o le alavai, ma e tatau ona faʻatuputeleina le maualuga o le ea.


Taimi meli: Apr-07-2022